Bespaar op uw energie rekening!

Verlichting

De huidige stand van zaken is dat LED-verlichtingen steeds meer toegepast worden, de ouderwetse gloeilampen produceren namelijk meer warmte dan licht.

De ouderwetse TL-buizen worden ook toenemend vervangen door buizen met LED lampjes.

Ook in de LED-verlichting zijn er veel cowboys die enorme besparingen beloven en hun producten van twijfelachtige origine voor hoge prijzen verkopen, zelfs bekende bedrijven maken reclame met een hoger aantal branduren dan het product daadwerkelijk zal functioneren.

Een normale gloeilamp brandt gemiddeld 6000 uren, een goede LED-verlichting kan heel lang meegaan 15.000 - 50.000 uren.

Bij goedkope LED-verlichting wordt vaak de LED met een iets hogere spanning gevoed waardoor hij meer licht geeft ten koste van de levensduur en helaas verouderen LED lampen die op deze manier aangestuurd worden relatief snel wat resulteert in een snel afnemende lichtopbrengst.

Ook inzake LED-verlichting zijn veel cowboys onderweg die beweren dat de investering binnen 2 jaar terug te verdienen is en dat wordt dan door omslachtige berekeningen aangetoond waarbij LED verlichtingen met een levensduur van 30-50.000 uren aangenomen worden terwijl ze maar de helft daarvan meegaan.....

Mijn aanbeveling is om alleen hoogwaardige LED-verlichting toe te passen van bedrijven die lang genoeg kunnen bestaan om ook de voortijdig defecte exemplaren uit te wisselen.